Nadorst

Nadere gegevens:

terrein Nadorst
locatie Baaijenompad
oppervakte 2,3 ha
eigendom/pacht eigendom
aantal tuinen 119
water op terrein ja
terreincoördinator 1 Kees Hoogerland
telefoon tc1 06-51892787
email tc1 moestuinnadorst@hotmail.com
terreincoördinator 2 Diane Hoogerland
telefoon tc2 06-52288745
email tc2 moestuinnadorst@hotmail.com

De situering:

Terrein Nadorst-min

Foto’s:


Zaterdag 21 september 2019 klussenmorgen op de Nadorst

Om 9 uur werd er gestart met de klussenmorgen, er zouden 22 tuinders komen naar deze zonnige klussenmorgen om mee te helpen met klussen, er hadden 12 vrouwen en 10 mannen zich aangemeld en die zijn allemaal geweest om te helpen, tijdens de koffie/thee en koek heb ik de planning verteld aan de klussers, de klussers vertelde in de groep wat ze wilde gaan doen, gepland stond er “het beitsen van het algemeen schuurtje, het snoeien van takken op een moeilijke plaats tussen de buren van de Zilvermeeuwstraat en een tuinder, vanwege wortelopdruk het hoofdpad recht leggen van de tegels langs de grote heg van de buren, het omzagen van 4 grote bomen en het weg brengen van snoeiafval van de bomen en van de tuinders zelf en nieuwe palen zetten langs de sloot aan het Baaijenompad”.
Om 9.10 uur ging alle klussers zijn klusspullen pakken en aan het werk, het duurde niet lang voor dat de eerst tegels eruit waren en de eerste boom om viel en de verfbus open ging en de eerste vracht met snoeiafval naar de stort was, het was prachtig weer om lekker te klussen en dat was aan de klussers te zien, iedereen had er zin in, er werd gewerkt, gepraat en gelachen, de gehele ochtend stond er koffie/thee of frisfrank klaar voor de klussers, sommige klussers moeten we roepen dat er pauze was en dat er koffie/thee en frisdrank klaar stond.
De klusmorgen liep ten einde rond 13.00 uur, er waren 6 grote aanhangers met snoeiafval naar de stort gebracht, het algemeen schuurtje gebeitst, het hoofdpad langs de hoge heg goed vlak gelegd en de moeilijk te bereiken takken tussen de buren van de zilvermeeuwstraat en de tuinder gesnoeid en de 4 grote bomen zijn omgezaagd in stukken, de nieuwe palen langs de sloot is niet gelukt van wege de veiligheid van het omzagen van de 4 bomen.
Wij willen alle klussers bedanken die hebben geholpen op deze klussenochtend.

Kees en Diane
Tc Nadorst

Verslag van 100 jarig bestaan Kweeklust op de Nadorst 

Op zaterdag 20 april 2019 hebben we op de Nadorst het 100 jarig bestaan gevierd, wij als Tc hadden alle leden van het complex Nadorst uitgenodigd voor deze dag om van 10 uur tot +- 17.00 uur langs te komen voor een hapje en een drankje, het bestuur had een butget beschikbaar gesteld voor deze dag en elk lid kreeg ook een boekje over het 100 jarig bestaan van de moestuinvereniging Kweeklust schreven door Carla Pouwer TC van moestuincomplex Zuid 1, er zijn heel veel uurtjes vooraf gegaan om dit te organiseren, Ciska Ytsma heeft de catering op zich genomen en haar caravan beschikbaar gesteld om verse koffie te zetten en om o.a hapjes te maken, op vrijdag 19 april is er eerst door Diane en Ciska schoongemaakt o.a de straat en de stoelen en tafels, daarna is de partytent opgezet door een aantal leden, op zaterdag 20 april om 8 uur kwam Ciska met de caravan en die werdt geplaatst op de auto parkeerplaats bij de ingang, daarna is Ciska begonnen met het zetten van koffie en wij hebben alles versierd met ballonnen en slingers en met borden 100 jaar op het terrein en op het Baaijenompad zelf zodat het wel op viel dat Kweeklust 100 jaar was geworden, even na 10 uur kwamen de eerst leden die hadden zin in koffie met wat lekkers er bij en dat hielt niet op tot +- 17.00 uur, er was genoeg te eten en te drinken en er waren tuinders bij die kwamen telkens even langs om wat te drinken en te eten en dan gingen ze weer tuinieren in hun moestuin, halfverwege de middag kwam als onverwachte gast de voorzitter met zijn vrouw nog langs op de fiets, ze zouden maar heel eventjes blijven we maar, maar dat werdt toch wat langer dan gepland.
Wij willen iedereen nogmaals bedanken die mee hebben geholpen om deze dag tot een goed einde te brengen, maar vooral Ciska en Diane voor de catering en Kees Joosse voor de technische klussen.
Het was een  leuke  en gezellige dag met een stralende zon.
Groet,

Kees en Diane Hoogerland
T.c Nadorst

Voorjaars klussendag 8 april 2017

Op zaterdag 8 april 2017 was de voorjaars klussendag op de Nadorst. De weersvoorspelling was prima: zon en rond de 18 graden en dat klopte ook die dag.
Op vrijdag 7 april hadden wij al 2 kuub zand laten brengen voor een nieuw pad.
Er hadden zich niet veel mensen aangemeld maar uiteindelijk waren we toch met ongeveer 15 tuinders. Siska wilde de catering verzorgen die dag, dus begonnen we om 09.30 uur met een werkoverleg met koffie. Eén tuinder had Biggekerkse boterkoek gebakken en een andere tuinder had appelcake gebakken. Hiervoor nog een keer bedankt.
We hadden de werkzaamheden op papier gezet en aan het schuurtje gehangen en onder de koffie werd het werk verdeeld. De werkzaamheden bestonden uit bramen snoeien, tuin afdekken met landbouw plastic tegen heermoes, tegelpad opnieuw leggen, ongeveer 100 kruiwagens grond verplaatsen naar een andere tuin en dan zand erin doen voor een nieuw tegelpad, onkruid en struiken weghalen bij het schuurtje en een poortje repareren die niet dicht ging.
Om 09.45 uur gingen we aan de slag met zijn allen: eerst het gereedschap pakken zoals snoeischaren, spa/schoppen, kruiwagens, handschoenen en we hadden 6 groene bakken van verschillende tuinders om het groen afval in te doen. Rond 11 uur was er een pauze met koffie en limonade.
Een tuinder bood aan om twee nieuwe infokasten te maken en een andere tuinder bood aan om het bord KWEEKLUST opnieuw te maken wat boven de poort hing. Ook waren er tuinders die zich spontaan aansloten om even mee te helpen met het kruien van grond of het vullen van de kruiwagens of met iets anders.
Rond 12.15 uur kwam de lunch verzorgd door Siska’s zus Nel. Hiervoor nogmaals bedankt.
Na de lunch rond 13.00 uur gingen we weer aan de slag. Er waren al veel werkzaamheden klaar maar de tuinders sloten zich ook nog eens aan bij de overige werkzaamheden. Van het ene komt het andere en zo waren we rond 15.30 uur nog bezig. De 6 groene afval bakken waren vol en er lag nog veel naast de bakken. Er gingen ook tuinders weg wat te begrijpen was. Een dag of ochtend of voor sommige tuinders een uurtje klussen in de moestuin is best wel zwaar.
Rond 15.00 kwam een auto met aanhanger aan rijden vol met tuinaarde. Die moest gelost worden op een stuk moestuin. Na wat praten is er mee geholpen met lossen van de tuinaarde. De tuinder met aanhanger heeft vervolgens voor de vereniging twee keer zand gehaald, in totaal 3 kuub, voor een zeer schappelijke prijsje en heeft een aanhanger vol met afval van die dag mee genomen. Hiervoor nogmaals bedankt.
We sloten deze dag af rond 17.30 uur.
Wij bedanken iederéén die aan deze dag heeft bijgedragen.
Hier volgen de foto’s (klik op foto’s om ze afzonderlijk te zien):

Kees en Diane
TC Nadorst