Nadorst

Nadere gegevens:

terrein Nadorst
locatie Baaijenompad
oppervakte 2,3 ha
eigendom/pacht eigendom
aantal tuinen 119
water op terrein ja
terreincoördinator 1 Kees Hoogerland
telefoon tc1 06-51892787
email tc1 moestuinnadorst@hotmail.com 
terreincoördinator 2 Diane Hoogerland
telefoon tc2 06-52288745
email tc2 moestuinnadorst@hotmail.com 

De situering:

Terrein Nadorst-min

 

Foto’s:

Voorjaars klussendag 8 april 2017

Op zaterdag 8 april 2017 was de voorjaars klussendag op de Nadorst. De weersvoorspelling was prima: zon en rond de 18 graden en dat klopte ook die dag.
Op vrijdag 7 april hadden wij al 2 kuub zand laten brengen voor een nieuw pad.
Er hadden zich niet veel mensen aangemeld maar uiteindelijk waren we toch met ongeveer 15 tuinders. Siska wilde de catering verzorgen die dag, dus begonnen we om 09.30 uur met een werkoverleg met koffie. Eén tuinder had Biggekerkse boterkoek gebakken en een andere tuinder had appelcake gebakken. Hiervoor nog een keer bedankt.
We hadden de werkzaamheden op papier gezet en aan het schuurtje gehangen en onder de koffie werd het werk verdeeld. De werkzaamheden bestonden uit bramen snoeien, tuin afdekken met landbouw plastic tegen heermoes, tegelpad opnieuw leggen, ongeveer 100 kruiwagens grond verplaatsen naar een andere tuin en dan zand erin doen voor een nieuw tegelpad, onkruid en struiken weghalen bij het schuurtje en een poortje repareren die niet dicht ging.
Om 09.45 uur gingen we aan de slag met zijn allen: eerst het gereedschap pakken zoals snoeischaren, spa/schoppen, kruiwagens, handschoenen en we hadden 6 groene bakken van verschillende tuinders om het groen afval in te doen. Rond 11 uur was er een pauze met koffie en limonade.
Een tuinder bood aan om twee nieuwe infokasten te maken en een andere tuinder bood aan om het bord KWEEKLUST opnieuw te maken wat boven de poort hing. Ook waren er tuinders die zich spontaan aansloten om even mee te helpen met het kruien van grond of het vullen van de kruiwagens of met iets anders.
Rond 12.15 uur kwam de lunch verzorgd door Siska’s zus Nel. Hiervoor nogmaals bedankt.
Na de lunch rond 13.00 uur gingen we weer aan de slag. Er waren al veel werkzaamheden klaar maar de tuinders sloten zich ook nog eens aan bij de overige werkzaamheden. Van het ene komt het andere en zo waren we rond 15.30 uur nog bezig. De 6 groene afval bakken waren vol en er lag nog veel naast de bakken. Er gingen ook tuinders weg wat te begrijpen was. Een dag of ochtend of voor sommige tuinders een uurtje klussen in de moestuin is best wel zwaar.
Rond 15.00 kwam een auto met aanhanger aan rijden vol met tuinaarde. Die moest gelost worden op een stuk moestuin. Na wat praten is er mee geholpen met lossen van de tuinaarde. De tuinder met aanhanger heeft vervolgens voor de vereniging twee keer zand gehaald, in totaal 3 kuub, voor een zeer schappelijke prijsje en heeft een aanhanger vol met afval van die dag mee genomen. Hiervoor nogmaals bedankt.
We sloten deze dag af rond 17.30 uur.
Wij bedanken iederéén die aan deze dag heeft bijgedragen.
Hier volgen de foto’s (klik op foto’s om ze afzonderlijk te zien):

Kees en Diane

TC Nadorst